latinica  ћирилица
29/09/2020 |  15:07 | Аутор: СРНА

Ћорић: На првој сједници Скупштине града Бијељина одлука о појефтињењу воде

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је данас да ће грађани Бијељине већ на првој наредној сједници Скупштине града моћи да очекују одлуку о појефтињењу воде.
Недељко Ћорић -
Недељко Ћорић

- Наравно да ћемо с тим ићи опрезно, што значи не одједном 30 процената, него за почетак 10 - рекао је Ћорић, додајући да је циљ да цијена воде буде снижена за 30 одсто у наредне три године.

Он истакао да је међу најважнијим инвестицијама изградња ауто-пута кроз Бијељину, која је већ у поодмаклој фази и која је предуслов свих других важних инвестиција које ће бити реализоване у овом граду.

- Већ смо у фази пројектовања, експропријације коју смо готово већ завршили у овом дијелу трасе до Бијељине, радови на мосту у Рачи увелико се одвијају и већ сљедеће године ћемо имати и почетак радова на ауто-путу - навео је Ћорић.

Нагласио је да је за развој и реализацију пројеката, као и за нека значајна улагања неопходна стабилна политичка ситуација, те истакао да су споразумом СНСД-а и Миће Мићића засигурно највише добили грађани Бијељине.

- Ми смо се окупили око споразума 12 пројекта у нашем граду, а битно је да данас тај споразум вриједи више од 20 пројеката - рекао је Ћорић на конференцији за новинаре.

Он је рекао и да је фирма АД "Град" данас на локалном нивоу, као и да се дио земљишта за спортску дворану у граду већ обезбјеђује, око 58 хектара.

Ћорић је додао да потом долазе и неке друге области у вези са образовањем и другим условима за стварање пословног амбијента којим се може обезбиједити учешће страног капитала.

- Сматрам да је СНСД својим учешћем у власти показао све о чему је говорио у претходном периоду, да смо на мјеста која су нам понуђена за учешће у власти на локалном нивоу поставили најквалитетније кадрове - нагласио је Ћорић.

Он је рекао да проблем и даље представља депонија у граду, као и урбанистички хаос.

- Све те проблеме данас морамо да рјешавамо са нашим коалиционим партнерима, а дуго смо као опозиција указивали на њих - рекао је Ћорић, додајући да није заборавио све оно што је критиковао док је био опозиција на локалном нивоу и да неће одустати од рјешавања тих проблема.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина рекао да је више од 15.000 гласова циљ ове странке на локалним изборима, те да би СНСД био задовољан да у Скупштини града има више од осам одборника, мада је циљ и 10.

- То је амбициозно, али рачунамо да је СНСД најозбиљнија политичка странка и сигурно ће након избора бити одлучујући фактор власти у Бијељини. Спремно дочекујемо изборе и сигурно ћемо заједно са нашим коалиционим патнерима направити стабилну скупштинску већину и реализовати започете и планиране циљеве - рекао је Ћорић и истакао да ПДП у овом капацитету и са принципима са којима дјелује у Бијељини не види као дио скупштинске већине након избора.

Ћорић је рекао да је побједа Миће Мићића за градоначеника Бијељине извјесна.