latinica  ћирилица
30/09/2020 |  08:56 ⇒ 09:17 | Аутор: СРНА

Ћулум: Важно спријечити илегалне миграције

Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Дарко Ћулум рекао је да ће се трудити да резултате СИПА подигне на виши ниво, што подразумијева и ефикаснију међународну и међуагенцијску сарадњу безбједносних структура, те посебно истакао значај спречавања илегалних миграција.
Дарко Ћулум - Фото: СРНА
Дарко ЋулумФото: СРНА

Ћулум је навео да ће приоритети рада СИПА бити и борба против тероризма, као глобалне пријетње која не познаје границе и највећег безбједносног изазова данашњице, те свих видова организованог криминала, посебно корупције, прања новца, трговине и кријумчарења људи, који су брана напретку друштва, прије свега ЕУ интеграцијама.

Он је за Дневни аваз рекао да ова агенција за спровођење закона у БиХ има људске и материјално-техничке капацитете који могу да одговоре најсложенијим безбједносним изазовима.

- СИПА, са мном на челу, сигурно ће поступати професионално и законито, те према свима једнако. Ми ћемо сваки посао у конкретном периоду обавити професионално и до краја - поручио је Ћулум.

Он је напоменуо да СИПА никада не поступа према грађанима на основу њиховог опредјељења, односно њихове националне, вјерске, језичке или друге опредијељености.