latinica  ћирилица
30/09/2020 |  10:39 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Еко топлане: Завршене припреме за почетак сезоне гријања (ФОТО)

Посљедње припреме за почетак предстојеће сезоне су завршене, а производна постројења и топлификациона мрежа су спремни за почетак сезоне гријања 2020/2021. године, саопштено је из Еко топлане Бањалука.
Еко топлане Бањалука (фото: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka) -
Еко топлане Бањалука (фото: facebook.com / EkoToplaneBanjaLuka)

У оквиру припрема,  кажу током љетне паузе урађен је редовни годишњи ремонт производних постројења и поправке на одређеним дијеловима дистрибутивне мреже, у складу са унапријед утврђеним планом, а на основу броја интервенција током протеклих година, како бисмо из сезоне у сезону нашим корисницима обезбјеђивали што бољи квалитет гријања.

- У протеклом периоду, замијењен је комплетан топловодни цјевовод за Хирургију Универзитетско клиничког центра Републике Српске у улици Здраве Корде. Осим тога, замијењен је и дио топловодног развода у Основној школи Петар Петровић Нјегош, чиме се рјешава дугогодишњи проблем у овој школи и чиме би требало да буде омогућена несметана испорука топлотне енергије - саопштено је из Еко топлане.

Такође, наводе, да су током љета, дотрајали дијелови вреловода санирани на неколико локација и замијењени новим цијевима.

- Санирани су дијелови траса на Булевару цара Душана и Булевару војводе Живојина Мишића и у улицама Бранка Радичевића, Арсенија Чарнојевића, Браће Југовића, Петра Кочића, Пиланска, Ђеде Кецмановића, Момчила Поповића, Ивана Фрање Јукића, Краља Алфонса, Драгише Васића, Козарска, Степе Степановића, Јована Дучића, Краља Петра И Карађорђевића, Јосифа Панчића, Мајке Југовића... Такође, дијелови мреже су санирани и у улицама Козарска, Милана Радмана, Триве Амелице, Васе Глушца и Гавре Вучковића, у којима је мрежа поправљена на више локација - истиче се у саопштењу.

Еко топлане-санирање мреже

Током припрема за предстојећу сезону, урађени су кажу и машински и грађевински радови у више вреловодних шахтова чиме ће се осигурати поузданији рад и лакше проналажење губитака на мрежи.

Еко топлане су спремне за гријну сезону и када је ријеч о енергенту. Наиме, већ крајем прошле сезоне почела је набавка дрвног сортимента за предстојећу сезону.

Еко топлане-дрвни сортименти

До сада је наводе обезбијеђено преко 90 одсто потребног енергента, а набавка се обавља властитим средствима. Комплетна потребна количина енергета ће у складу са планом бити обезбијеђена до краја ове године.