latinica  ћирилица
30/09/2020 |  10:56 ⇒ 11:50 | Аутор: РТРС

ЗТЦ Бања Врућица купила хотел Бистрица

ЗТЦ Бања Врућица потписала је уговор о куповини хотела Бистрица на Јахорини са припадајућим земљиштем са БАТ Хотел д.о.о Пале. Коначна примопредаја некретнине и пратећих непокретности планирана је до 15. новембра 2020. године, саопштено је из ЗТЦ Бања Врућица.
Бања Врућица -
Бања Врућица

Дугорочни циљ ове аквизиције је проширење асортимана туристичких услуга које ЗТЦ Бања Врућица нуди у свом портфолиу.

На овај начин ЗТЦ Бања Врућица ће како кажу, након стотину годину постојања изаћи са својом понудом изван локалитета општине Теслић и додатно се позиционирати као један од водећих туристичких брендова не само у Републици Српској и БиХ, него и у региону.

Краткорочно, овом куповином ће се одржати радна мјеста тренутно запослених радника у ЗТЦ Бања Врућица, пошто се у зимским мјесецима због епидемије корона вируса и значајног отказивања страних гостију, очекује значајан пад попуњености капацитета у односу на прошле године.

- У контексту наших развојних планова - истиче Драган Богданић, генерални директор ЗТЦ Бања Врућица.

Каже да ова аквизиција повећава конкурентност и присуство на тржишту.

- Она представља идеалан спој увођења нових туристичких производа у продајни портфолио ЗТЦ Бања Врућица у виду зимског, скијашког туризма и то у периоду када матично привредно друштво има најмању попуњеност капацитета и могућност преношења нашег know-how у области здравственог, велнес и конгресног туризма на нову дестинацију. План је да хотел ради ову зимску сезону у постојећим условима уз предузимање мањих захвата на уређењу објекта до њеног почетка. Након завршетка зимске сезоне извршиће се детаљнија анализа и донијети одлука о степену свеобухватнијих улагања на реновирању хотела - наводи Богданић. 

ЗТЦ Бања Врућица је једно од водећих привредних друштава из области туризма, а нарочито у области здравственог туризма.

Прошле године је остварила 240.000 ноћења, а тренутно запошљава 380 радника.