latinica  ћирилица
30/09/2020 |  11:49 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Успјешно реструктурисање Жељезница од изузетне важности (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, путем видео линка, са представнцима Свјетске банке.
Састанак са представницима СБ путем видео-линка - Фото: РТРС
Састанак са представницима СБ путем видео-линкаФото: РТРС

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи и имплементацији заједничких активности у вези са пројектом реструктурисања јавног предузећа Жељезнице Републике Српске, који се спроводи кроз три компоненте - финансијско реструктурисање, реструктурисање радне снаге и организационо реструктурисање, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Успјешна реализација реструктурисања предузећа Жељезнице Републике Српске, која се спроводи уз финансијску и техничку подршку Свјетске банке, од изузетне је важности за пословање и стабилност овог предузећа, али и за Републику Српску, наведено је у саопштењу.

На састанку је констатовано да је за дугорочну успјешност реформе веома важно јасно опредјељење по питању модела за организационо реструктурисање.

Вишковић је истакао да ће Влада Републике Српске, преко ресорног министартва, а у сарадњи са управом предузећа и представницима синдиката у Жељезницама, уз техничку подршку Свјетске банке, сагледати све предности и недостатке предложених модела, те донијети одлуку која ће обезбиједити дугорочну одрживост и стабилност овог предузећа.

Састанку су присуствовали и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и директор Жељезница Републике Српске Славко Глигорић.