latinica  ћирилица
30/09/2020 |  12:49 | Аутор: СРНА

Пашалић: Министарство није одговорно за штету градишких воћара

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је данас у Бањалуци да Министарство није одговорно за штету коју су претрпјели воћари због јаког града који је падао на подручју Градишке и да не долази у обзир да им Влада Српске ради тога исплати новац.
Борис Пашалић - Фото: РТРС
Борис ПашалићФото: РТРС

- У наредних неколико дана разговараћу са воћарима који су претрпјели штету. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде не исплаћује новац за претрпљену штету, него осигуравајућа друштва, а воћар који осигура воћњак од Министарства добија половину новца од висине уговора - рекао је Пашалић.

Он је навео да Противградна превентива није мога да дејствује на подручју Градишке јер се градоносни облак налазио изнад Хрватске, али су радили генератори.

- Воћари имају право да туже било кога за кога сматрају да је одговоран за штету коју су претрпјели усљед града. Министарство није одговорно за насталу штету, а подсјећам да их подржавамо у набавци противградних мрежа и свих система који од града штите засаде. Сви који су набавили противградне мреже имали су поврат средстава од 30 одсто - каже Пашалић.