latinica  ћирилица
30/09/2020 |  14:30 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Тренутно у изолацији око 90 ученика и наставника

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је у основним и средњим школама у Српској епидемиолошка ситуација под контролом и да је тренутно око 90 ученика и наставника у изолацији због позитивног теста на вирус корона.
Ученици -
Ученици

Тривићева је рекла да је од почетка школске године до данас било око 200 ученика и наставника који су заражени вирусом корона од укупно 135.000 ученика и 15.000 запослених у основним и средњим школама.

- Ни у једном позитивном случају вируса корона извор није била школска установа, него је утврђено да је то била локална заједница или окружење гдје ученици и наставници бораве током дана - рекла је Тривићева.

Она је истакла да то указује на одговорност коју грађани имају као појединци, те позвала становништво да се придржава препоручених епидемиолошких мјера како би се број заражених ученика и наставника свео на минимум.

Тривићева је рекла да је контрола утврдила да се руководство основних и средњих школа придржава свих превентивних мјера с циљем сузбијања ширења вируса корона.