latinica  ћирилица
30/09/2020 |  14:34 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Кустурић: Болница "Свети Врачеви" поуздана здравствена установа (ВИДЕО)

Са додатних осам милиона марака у овој години, Фонд здравственог осигурања уложио је укупно 33 милиона марака за здравствену заштиту осигураника, које покривају Дом здравља и болница "Свети Врачеви" из Бијељине. Ове установе успјешно се боре са пандемијом ковида 19 и кадровски и материјално - технички су опремљене, истакао је приликом посјете директор Фонда здарвственог осигурања Дејан Кустурић.
Бијељина - Куструрић, Максимовић - Фото: СРНА
Бијељина - Куструрић, МаксимовићФото: СРНА

У Ковид болници у Бијељини тренутно је смјештено девет пацијената. Од укупног броја тестираних, проценат обољелих је између 20 и 30 одсто.

Вршилац дужности директора Болнице "Свети Врачеви" у Бијељини Златко Максимовић рекао је да је директору Фонда изнио пресјек стања у овој здравственој установи и планове за наредни период, од којих су најважнији припрема људи, простора и опреме како би спремно дочекали очекивано погоршање епидемиолошке ситуације у наредних мјесец дана.

- Задовољни смо што смо добили подршку директора Фонда здравственог осигурања за све активности које планирамо да радимо у наредном периоду, поред редовних активности бијељинске болнице, а то су планови да наша ангио сала ускоро почне да ради свакодневно, велики напредак у офталмологији, у васкуларној хирургији, ортопедији и другим гранама медицине - навео је Максимовић.

Висок ниво здравствене заштите за 78. 468 осигурника Семберије и Мајевице циљ је и Дома здравља. Апелују на грађане да поштују мјере заштите.

Фонд здравственог осигурања повећао је ове године уговоре са бијељинском болницом са 10,5 на 18,5 милиона, ради њене финансијске стабилности .

- Очекивали смо да ће то бити довољно за финансијску стабилност болнице, међутим, десила нам се корона из које ова болница излази са добрим резултатима и успјешно се бори са тим изазовом, али нас је то мало успорило - рекао је Кустурић и изразио наду да ће здравствени систем Српске из ове ситуације изаћи јачи.

Из Фонда здравства обећана је подршка бијељинској болници и за рад ангио сале, офтамологије, васкуларне хирургије, ортопедије и других грана медицине.