latinica  ћирилица
30/09/2020 |  14:48 ⇒ 19:05 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Шаровићев коментар о Србији непримјерен и неприхватљив (ВИДЕО)

Звучи скоро невјероватно да један српски политичар из Републике Српске и то предсједник некада великог СДС-а оптужује Србију да се, како он каже, игра са БиХ, оцијенио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- На овакаве срамне изјаве и квалификације одавно смо навикли, али су оне до сада долазиле од СДА и других бошњачких представника који су увијек спремни о Србији рећи све најгоре а сада им се својим срамним коментаром придружио и Мирко Шаровић - истакао је Ковачевић.

Он је рекао да мора да подсјети Шаровића да су Србија и Хрватска потписнице и гаранти Дејтонског мировног споразума и самим тим природно и логично заинтересоване за његово спровођење.

Осим тога, указао је Ковачевић, Срби и Хрвати су конститутивни народи у БиХ и сасвим је нормално да су и Србија и Хрватска заинтересоване за њихов статус.

- Томе се противе само апсолутни злонамјерници и незналице, па се сада Комшићевим коментарима да ће "Србија добити по прстима", а да "Хрватска треба да одбије од БиХ" придружио и Шаровић срамним коментаром да се "Србија и Хрватска не требају играти са БиХ" - нагласио је Ковачевић.

Он је рекао да је таква изјава за СНСД апсолутно непримјерена и неприхватљива и ни на који начин не одржава ставове грађана Републике Српске.

- Видим да је Шаровићу засметало и што је предсједник Хрватске Зоран Милановић ословио Милорада Додика као представника српског народа у БиХ па каже да Додик то није јер га он тако не дожовљава. Његов доживљај је његова приватна ствар, а оно што је битно јесте доживаљај грађана Републике Српске исказан на изборима на којима је Милорад Додик освојио највећи број гласова и у Српској и у БиХ - нагласио је Ковачевић.