latinica  ћирилица
30/09/2020 |  18:10 ⇒ 18:44 | Аутор: СРНА

Требиње: Завршена саобраћајница и савремена шеталишна стаза

У Требињу је данас завршено асфалтирање саобраћајнице у дужини од 450 метара, чија је вриједност око 160.000 КМ, у оквиру пројекта уређења Ћатовића крака који финансира предузеће "Хидроелектране на Требишњици", рекао је новинарима директор ХЕТ-а Гордан Мишељић.
Требиње - завршено асфалтирање саобраћајнице - Фото: СРНА
Требиње - завршено асфалтирање саобраћајницеФото: СРНА

Мишељић је навео да је урађена и шеталишна стаза, дио расвјете, те ријешен проблем одвођења оборинских вода и фекалне канализације.

Он је додао да је изграђен парапетни зид, па становништво овог дијела Требиња неће више имати проблем са великим водама.

Мишељић је рекао новинарима да је урађен мостић који спаја острвце које се налази у Требишњици са овом саобраћајницом, истичући да овај пројекат има велики значај.

- Добијамо једну грађевинску локацију на овом острву, затим повећавамо пропусну моћ Требишњице на неких 60 метара кубних у секунди и савремену шеталишну стазу дугу 1.100 метара - истакао је Мишељић.

Он је додао да ће цјелокупан пројекат уређења Ћатовића крака, чија је вриједност 2,15 милиона КМ без ПДВ-а, бити завршен у наредних мјесец или два дана.

- Остало је да извођач радова угради хидромашинску опрему која је већ наручена, затварач који ће регулисати количину воде која улази у крак и да озелени површине са десне низводне стране крака - објаснио је Мишељић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић оцијенио је да је ово значајна инвестиција за Требиње и предузеће "Хидроелектране не Требишњици".

- Када се све заврши, дужина стазе биће 1.100 метара, што је значајно за људе у Требињу, али и за туристе. Ово је шеталиште које ће сигурно бити на понос свих нас - рекао је Ћурић.

Мјештанин насеља Растоци у Требињу Михајло Ђурица рекао је да их је уређење ове саобраћајнице спасило сталне муке са водама, поплавама и прашине.

- Од најнеусловније, постали смо најатрактивнија улица у граду. Посао је одрађен одлично, пресрећни смо - рекао је новинарима Ђурица и захвалио граду Требињу, "Електропривреди Републике Српске", ХЕТ-у и предузећу "Херцеговина путеви".