latinica  ћирилица
30/09/2020 |  18:49 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Семберци у потрази за одбјеглим кенгуром (ВИДЕО)

Доносимо причу о одбјеглом кенгуру. И није из Аустралије, већ из Семберије. Егзотична животиња, атракција за најмлађе на Ранчу "Танасић", побјегла је прије пар дана. Власник налазачу обећава вриједну награду.
Кенгур - Фото: РТРС
КенгурФото: РТРС

Кенгур, чије је име Коки Кол, нестао је са ранча породице Танасић који се налази уз саму Дрину, на уласку из Србије у Републику Српску.

- Стар је годину и по дана, мужјак. То је сиви кенгур са бијелим генима. Непажњом посјетилаца, дјеце, оставили су обје капије отворене, гдје је он изашао. Вјероватно би се он и вратио него су дјеца кренула су за њим и уплашила, и вјероватно се изгубио - каже Никола Танасић, власник ранча.

Иако је више пута виђен у околини, људи не могу да му приђу, задобију његово повјерење и збрину га. Власници се ипак надају да ће бити пронађен и враћен.

- Проблем ће бити кад стане вегетација, кад не буде имао хране. И наравно он не може да поднесе температуру зими - појаснио је Танасић.

Да помогну спремни су и у Ловачком савезу.

- Ми имамо пушке за омамљивање и успављивање дивљачи. Имамо дрон који може да пронађем једну такву дивну животињу. Нећемо дозволити да је неко упуца и да остане незбринута - навео је Живојин Лазић, секретар Ловачког Савеза Републике Српске.

Кенгур је данима тема и друштвених мрежа, на којима су поједини тврдили да је нанио огромну штету усјевима, да старији мјештани мисле од кенгура да је огроман пацов, и да су у појединим селима чак поставили и саобраћајни знак - кенгур на путу.

Највише је оних који се надају да ће кенгур бити пронађен и враћен у пребивалиште прије зиме.