latinica  ћирилица
30/09/2020 |  18:51 ⇒ 18:52 | Аутор: sputniknews.com

Лавров разговарао са шефовима дипломатије Јерменије и Азербејџана

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са шефовима дипломатије Јерменије и Азербејџана Зограбом Мнацакањаном и Џејхуном Бајрамовим и том приликом поручио да је потребно да се моментално обуставе сва борбена дејства у Нагорно-Карабаху.
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов) -
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов)

Он је током тих разговора, који су вођени појединачно, изразио дубоку забринутост због борбених дејстава које су се, како је оцијенио, поприлично интензивирале.

- Разговарали смо о развоју ситуације у зони Нагорно-Карабаха. Русија је изразила дубоку забринутост јер су се борбена дејства драстично интензивирала. Позвали смо да се моментално уведе прекид ватре како би дошло до деескалације тензија. Подвукли смо да је најважније да се поново покрену преговори - рекао је он.

Како се наводи у саопштењу руског Министарства иностраних послова, Лавров је током разговора такође истакао да је Русија спремна да пружи платформу за организацију будућих контакта за рјешавање сукоба у Нагорно-Карабаху.

Навео је и да ће Русија наставити да пружа сву неопходну подршку како би се конфликт у том региону ријешио политичким и дипломатским путем.