latinica  ћирилица
30/09/2020 |  22:11 ⇒ 22:46 | Аутор: РТРС

Кесић: Боља сарадња са амбасадором БиХ у САД (ВИДЕО)

Немамо претензија да будемо амбасада зато што знамо да нисмо регистровани као дипломатска мисија, изјавио је шеф Представништва Републике Српске у САД Обрад Кесић гостујући у емисији Телеринг наше телевизије.
Обрад Кесић - Фото: РТРС
Обрад КесићФото: РТРС

- Нажалост, раније амбасада БиХ у Вашингтону није уважавала Републику Српску, није радила за добробит цијеле БиХ. Влада у Бањалуци је то препознала и видјела потребу да се отвори представништво у САД – рекао је Кесић.

Он је нагласио да имају добру сарадњу са амбасадором Бих у САД Бојаном Вујићем што је, како је навео, нешто ново.

- Имао сам комуникацију са претходним амбасадорима. Са два амбасадора Србина смо имали јако добре односе, али нажалост, мислим да су они који су послије њих долазили били у страху да изграде неку сарадњу с нама – прецизирао је Кесић.

Кесић је навео да прати политичку ситуацију на Балкану, али да се због своје позиције не бави са, на примјер, унутрашњом политичком ситуацијом у Србији.

- Не дајем никакве изјаве јер, нажалост, многи људи доживљавају да шта год ја да кажем, ако се бавим политиком, да то долази или од господина Додика или од власти у Републици Српској. И онда је то незахвално – истакао је Кесић.

Емисију Телеринг можете гледати и ОВДЈЕ.