latinica  ћирилица
01/10/2020 |  07:45 ⇒ 07:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Милановић се увриједио због поређења с Трампом

Хрватски предсједник Зоран Милановић увриједио се због поређења његове реторике са оном америчког предсједника Доналда Трампа, рекавши да Трамп подстиче на мржњу и да је упропастио положај САД свијету.

- Без Сједињених Држава овај свет није исти и то у лошем смислу. Доналд Трамп то је све упропастио. Подстиче на мржњу, хушка и то је то. То нећете чути од хрватског премијера нити министра спољних послова, али то се мора рећи - рекао је хрватски предсједник на берби грожђа на Пљешивици у среду којој су присуствовали страни амбасадори, међу којима и амерички Роберт Кохорст кога је именовао Трамп.

Милановић је рекао да “сматра увредом“ новинарско поређење његовог реторичког стила с Трамповим, преноси СееБиз.

- Нити вријеђам мањине, нити подржавам бијеле супремационисте. Шта је ту слично - упитао је Милановић.

Рекао је да зна гдје припада и за које се вриједности залаже, а да је тај стил пуно сличнији стилу Џоа Бајдена кога је упознао и с њим лично разговарао.

Милановић сматра да Бајден као “најсиромашнији сенатор“ има “раднички и католички гард да се постави на насилнике сваке врсте“.

Оцијенио је и да је Бајден “за главу“ изнад америчког државног секретара Мајка Помпеа који у петак стиже у Дубровник.

- Амерички државни секретар нема времена да дође у Загреб. Мене тамо нико није звао и искрено боље што није - рекао је Милановић.

Примијетио је и да САД показују интерес за Хрватску “два дана прије избора“.

- Неко ће рећи пази шта причаш као хрватски предсједник, замјериће нам. Али једино тако иде - рекао је Милановић.