latinica  ћирилица
01/10/2020 |  07:55 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

СМ о гранту вриједном пет милиона евра

Савјет министара требао би да разматра нацрт споразума о гранту вриједном пет милиона евра за смањење посљедица вируса корона за мала, средња и микропредузећа путем Европског фонда за БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На предложеном дневном реду је и разматрање извјештаја о извршењу буџета институција и међународних обавеза БиХ за прву половину ове године, као и информација Министарства безбједности у Савјету министара о стању у области миграција у БиХ за јун, најављено је из Савјета министара.

Пред министрима би требало да се нађе и приједлог одлуке о измјени одлуке о расподјели међународне помоћи за заштиту и спасавање у опреми и другим средствима.

На приједлог Дирекције за економско планирање предвиђено је разматрање информације о фискалној одрживости БиХ, економским трендовима у БиХ у периоду јануар-март, те информације о кретању макроекономских показатеља за јануар-јун.

Министарство одбране предлагач је информације о Годишњем плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2021. годину.

Почетак сједнице најављен је за 10.00 часова.