latinica  ћирилица
01/10/2020 |  07:56 ⇒ 07:59 | Аутор: РТРС

Лејкерси прегазили Мајами и повели у финалу НБА лиге (ВИДЕО)

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса савладали су екипу Мајами хита са 116:98 у првом мечу НБА финала. Лејкерси су на убједљив начин повели са 1-0 у финалу.

Лејкерси "пуштају прву крв" у НБА финалу против Мајами хита, пошто су до победе дошли на више него доминантан начин.

"Језераши" су утопили "врелину", на моменте водили са 30 поена предности и готово читаво друго полувреме приводили посао крају.

Најефикаснији у побједи тима из Лос Анђелеса били су Џејмс и Дејвис. "Обрва" је уписала 34 поена уз девет скокова, док је Леброн имао 25 поена, 13 скокова и девет асистенција.

Двоцифрени у побједничкој екипи били су јоиш Поуп са 13, Грин са 11 и Карусо са 10 поена.

У редовима Мајамија 23 поена постигао је Батлер, 18 је додао Нан, 14 Хиро и 12 Краудер.

Треба напоменути да је Мајами доживио доста кадровских проблема, пошто меч нису могли да заврше Адебајо и Драгић због повреда.

Драгић је повредио стопало леве ноге у првом полувремену, док је Адебајо обновио повреду рамена у једном дуелу са Хауардом.

Мајами је боље и мотивисаније ушао у меч. "Врелина" је шутирала 7/7 тројке на старту и успели су да изненаде Лејкерсе и поведу са 13 поена разлике.

Ипак, Лејкерси су брзо сабрали редове, почели да погађају из готово свих позиција и врло брзо се резултатски врате у меч.

Џејмс је претежно асистирао и постарао се да остатак екипе пронађе нападачки ритам. Тако су до лакших поена долазили Грин, Рондо, Дејвис, Морис, Поуп и Кузма.

Како је вријеме одмицало, Мајами није имао рјешења за игру Лејкерса у рекету. "Језераши" су појачали интензитет у одбрани, док су у нападу тражили преузимања Робинсона, Хироа и Краудера на Леброна и Дејвиса, што је двојац Лејкерса знао да казни поенима.

На полувреме се отишло са резултатом 65:48 у корист Лејкерса, који су у трећој четвртини разлику повисили на максималних 30 поена.

Мајами је покушао да до краја сусрета смањи разлику, што им је и успјело у посљедњој деоници, када је дефицит смањен на "само" 13 поена. Тачку на меч ставио је Џејмс са шест везаних поена, а у посљедњих неколико минута, шансу су добили резервисти обје екипе.

Лејкерси воде у финалу НБА лиге са 1-0, а наредни меч је на програму већ у ноћи између петка и суботе од 03.00 часова по нашем времену.