latinica  ћирилица
01/10/2020 |  08:07 ⇒ 08:13 | Аутор: СРНА

Хуманитарни број 1412 за помоћ у изградњи Дневног центра на Космету

У Републици Српској је од данас до краја мјесеца активан хуманитарни број 1412 за завршетак изградње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у сјеверном дијелу Косовске Митровице за више од 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.
Шамац - хуманитарни број - Фото: СРНА
Шамац - хуманитарни бројФото: СРНА

Арлов је навео да је потребно прикупити још 70.000 евра.

- До сада смо урадили много захваљујући хуманости институција, градова, општина, јавних и приватних предузећа, ученика основних и средњих школа, породица и хуманих људи Републике Српске. Вјерујемо да ћемо изградити и завршити до краја године овај центар, први на Косову и Метохији који ће бити поклон хуманости Одбора и Републике Српске овој дјеци, младима и њиховим породицама на Космету - рекао је Арлов.

Он је позвао све грађане Српске да до 31. октобра позову број 1412 и једном конвертибилном марком помогну овај веома важан пројекат.

Изградња дневног центра "Подржи ме - 9. јануар", чију градњу су подржали грађани и институције Републике Српске, званично је почела 18. августа прошле године.

Укупна вриједност пројекта је 280.000 евра.