latinica  ћирилица
01/10/2020 |  11:07 ⇒ 19:21 | Аутор: СРНА

Сукоб миграната у Бихаћу - црвени аларм за институције БиХ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да је сукоб миграната у Бихаћу, у којем је убијено двоје и повријеђено њих 18, црвени аларм за институције у БиХ и позвао надлежне да, напокон, донесу системске мјере и ојачају капацитете за рјешавање овог проблема.
Мигранти -
Мигранти

Нешић је нагласио да они који су до сада опструисали доношење системских мјера за рјешавање мигрантске кризе требају да сносе одоворност за све што та криза изазива.

- Вријеме је да се грађанима каже знају ли надлежни ко су и одакле су мигранти који улазе у БиХ, шта су радили у земљама из којих долазе и куда су кренули, постоји ли план за рјешење кризе или се планира да остану овдје - истакао је Нешић.

Он је поновио да је питање проласка миграната кроз БиХ превасходно безбједносно, па тек онда хуманитарно.

- Брига за људе и животе свих грађана мора бити приоритет. Људи треба да се осјећају заштићено у својој земљи, да се осјећају сигурно док ходају улицом, да немају страх за своју имовину или страх да пусте дјецу саму до школе - поручио је Нешић.

У сукобу миграната у Бихаћу убијена су два лица, потврђено је из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.

У синоћњем масовном сукобу миграната у бихаћком насељу Жегар убијена су два, а повријеђено је још 18 лица, која су превезена у Кантоналну болницу у Бихаћу.