latinica  ћирилица
01/10/2020 |  13:24 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Цвијановић: У наредном периоду важан пројекат заштите оралног здравља (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да и даље треба плански радити на јачању свијести и унапређењу услуга када је ријеч о заштити оралног здравља становништва, посебно дјеце.
Цвијановић у посјети "Денталној клиници" - Фото: СРНА
Цвијановић у посјети "Денталној клиници"Фото: СРНА

Цвијановић је рекла да је данас, у оквиру посјете Специјалистичком центру "Дентална клиника" Медицинског факултета у Бањалуци, разговарано о имплементацији веома важног пројекта заштите оралног здравља трудница и дјеце предшколског узраста у Републици Српској, који ће у наредном периоду заједнички реализовати Медицински факултети у Бањалуци и Фочи.

- Ово је један од успјешних покушаја да направимо прве кораке на том плану и дођемо до тог циља - рекла је Цвијановић.

Специјалистичком центру "Дентална клиника" Медицинског факултета у Бањалуци пошле године донирана је опрема финансирана из буџета предсједника Републике Српске.

За те намјене издвојено је око 100.000 КМ с циљем побољшања услова рада овог центра и унапређења оралног здравља становништва.

Цвијановић је данас истакла да "Дентална клиника" изгледа одлично, да је отворена да прими свакога, те да је особље посвећено свом послу.

Она је оцијенила да је поменути пројекат, који је подржала, на исправан начин реализован, те подсјетила да су и Дому здравља Бањалука била обезбијеђена средства из буџета предсједника Републике за набавку сличне опреме.

Цвијановић је изразила задовољство што је "Дентална клиника" једна од установа које успијевају да се интернационализују и постану привлачне за специјализанте из других земаља.

- И то је био један од циљева и мислим да ћемо то развијати и у наредном периоду - рекла је она.

      Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Задовољство ми је што смо данас, у оквиру посјете Специјалистичком центру "Дентална клиника" Медицинског факултета у Бањој Луци, разговарали о имплементацији једног веома важног пројекта. Ријеч је о пројекту заштите оралног здравља трудница и дјеце предшколског узраста у Републици Српској, који ће у наредном периоду заједнички реализовати медицински факултети у Бањој Луци и Фочи.

Објава коју дели Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) дана 1. Окт 2020. у 3:16 PDT

Декан Медицинског факултета у Бањалуци Ранко Шкрбић подсјетио је да је уз помоћ донације предсједнице Српске адаптиран простор у Клиници за заштиту оралног здравља дјеце, односно набављене су стоматолошке столице и додатна опрема.

- У том простору наши специјалисти, љекари и наставни кадар свакодневно раде на плану здравствене заштите дјеце. Ова установа је водећа када је ријеч о едукацији кадра, односно специјализаната из Српске, али и Федерације БиХ - рекао је Шкрбић.