latinica  ћирилица
01/10/2020 |  14:59 | Аутор: СРНА

Радојичић-Аћић: За суфинансирање три пројекта 130.000 КМ

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић потписали су данас уговор о суфинансирању три пројекта у Бањалуци за које је предвиђено 130.000 КМ.
Радојичић - Аћић потписан уговор - Фото: СРНА
Радојичић - Аћић потписан уговорФото: СРНА

Ријеч је о изградњи дјечијег вртића у насељу Врбања, модернизацији саобраћајница у насељима Куљани и Дебељаци, те изградњи дјечијег игралишта у Мишином хану за интерно расељена лица.

Аћић је рекао да је за ове пројекте предвиђено 130.000 КМ.

- Од тога, 35.000 КМ улажемо у изградњу дјечијег игралишта у Мишином хану за интерно расељена лица, јер велики број њих живи у овој бањалучкој мјесној заједници. Остатак средстава односи се на суфинансирање изградње вртића у Врбањи, те модернизацију саобраћајница на подручју Куљана и Дебељака - рекао је Аћић.

Он је додао да је у току и изградња 50 такозваних социјалних станова у насељу Ада, након што су недавно у Куљанима, у оквиру овог пројекта, већ изграђене три стамбене зграде са 48 социјалних станова.

Радојичић је рекао да се овим наставља добра сарадња града и Секретаријата, након што је, заједничким пројектом, изграђен дио канализационе мреже у насељу Врбања и недавно отворено дјечије игралиште у насељу Лазарево.

Он је истакао да ће град Бањалука обезбиједити потребну документацију и спровести поступак јавне набавке за нове заједничке пројекте, а уколико не буде проблема у вези са јавним набавкама, очекује се да реализација може почети већ ове јесени.