latinica  ћирилица
01/10/2020 |  15:31 | Аутор: СРНА

Галић: Све агресивније понашање илегалних миграната

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић указао је данас на састанку са замјеником амбасасора Италије у БиХ Матеом Евангелисту на све агресивније понашање илегалних миграната који, вршећи разна кривична дјела, настоје доћи до земаља ЕУ.
Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић - Фото: СРНА
Директор Граничне полиције БиХ Зоран ГалићФото: СРНА

Током сусрета, којем су присуствовали и официр за везу Интерпола при Амбасади Италије у БиХ Енрико Сфорца и нови координатор ЕУ ИПА пројекта у БиХ за борбу против организованог криминала на Западном Балкану Антонио Луцијани, размијењене су информације о граници БиХ са посебним акцентом на повећан прилив миграната на источном дијелу границе.

Галић је упознао саговорнике о надлежностима, организацији и активностима ове полицијске агенције у борби против свих облика прекограничног криминала, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Евангелиста је захвалио на досадашњој сарадњи са Граничном полицијом БиХ са аспекта размјене информација и објављивања релевантних информација, нарочито за ковид 19.

Луцијани је најавио да ће у оквиру ИПА програма бити пружена знатна финансијска подршка полицијским агенцијама у БиХ, између осталих и Граничној полицији БиХ, с циљем ефикаснијег провођења истрага и бржег откривања кривичних дјела.

Током састанка саговорници су изразили задовољство досадашњом сарадњом, те договорили наредне модалитете сарадње између Амбасаде Италије у БиХ и Граничне полиције.