latinica  ћирилица
01/10/2020 |  16:57 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Требиње: Отворена продавница за пензионере, попуст и до 50 одсто (ФОТО/ВИДЕО)

На Међународни дан старих особа, добра вијест стиже за пензионере у Требињу. На иницијативу Градске управе отворена је прва продавница у којој ће пензионери са најмањим пензијама имати посебан попуст.
Требиње - отворена продавница за пензионере - Фото: СРНА
Требиње - отворена продавница за пензионереФото: СРНА

У продавници која ће функционисати под окриљем градског Аграрног фонда, доступне су основне намирнице и хигијенске потрепштине. Иако првог дана продаје није било, бројни пензинери завирили су у рафове.

Право на попуст обрачунава се у складу са висином пензије - пензионери са примањима до 200 марака имаће 50 одсто попуста, они са пензијом до 300 марака 35 одсто, а примаоци пензија до 404 мараке, колико износи просјечна пензија у Републици Српској, имаће попуст од 25 посто.

- Већ имамо позитивенне повратне информације, да су људи задовољни. И остали пензионери, који имају већа примања, моћи ће да купују по повољнијим условима. Надам се да ће ово бити још један у низу програма који ће послужити као примјер и осталим општинама и градовима да отварају овакве продавнице - поручио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Требиње - отворена продавница за пензионере (фото: СРНА)

Директор градског Аграрног фонда Веселин Дутина рекао је да ће пензионери имати картице са којима ће моћи да купују у овом објекту.

- Ми смо у сарадњи са Фондом пензијско-инвалидског осигурања дошли до података које се особе уклапају у ове наше категорије. Картице су већ израђене и наредних дана ће бити подијељене пензионерима. Свака особа ће добити персонализовану картицу, а приликом куповине се учитава бар код и ми знамо која је категорија - појаснио је Дутина.

 

Он је напоменуо да овдје могу куповати само пензионери који имају пребивалиште на подручју града Требиња.

У Требињу има око 7.800 пензионера што је више од четвртине укупног броја становника. Зато им свака подршка добро дође, кажу из градских удружења која окупљају пензионере.

Предсједник Градског удружења пензионера Требиње Илија Риђешић рекао је да ће ова продавница значити много најстаријим становницима Требиња, истичући да је сарадња Градске управе и пензионера сада још боља.

Требиње - отворена продавница за пензионере (фото: СРНА)

Предсједник Удружења пензионера града Требиња Мирко Милојевић захвалио је Градској управи и градоначелнику и рекао да ће им продавница много значити.

Продавница ће функционисати у оквиру Аграрног фонда града Требиња. У њој се тренутно може наћи око 60 производа - основних животних намирница, а асортиман ће се проширивати.

Право на попуст у продавници имају пензионери старији од 60 година, а сви ће бити евидентирани и добиће посебне картице за остваривање попуста приликом куповине.