latinica  ћирилица
01/10/2020 |  17:36 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Нема сумње у изборну побједу у Источном Сарајеву

Члан Извршног комитета СНСД-а Зоран Тегелтија и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац, у разговору са члановима Општинског одбора ове странке на Палама о тренутној политичкој ситуацији и припремама за предстојеће локалне изборе, истакли су да ова странка у изборе улази без икакве дилеме и сумње у побједу када су у питању Пале и град Источно Сарајево.
Пале - Тегелтија, Кошарац - Општински одбор СНСД-а - Фото: СРНА
Пале - Тегелтија, Кошарац - Општински одбор СНСД-аФото: СРНА

Тегелтија је навео да је став Општинског одбора СНСД-а Пале врло јасан и да ће њихов кандидат за начелника Бошко Југовић побиједити на Палама, обезбиједити други мандат у овој општини, те да ће кандидат за градоначелника града Источно Сарајево Љубиша Ћосић добити огромну подршку Паљана.

- Одборничка листа СНСД-а на Палама имаће најбољи резултат и она ће бити основ око којег ће се окупити нова скупштинска већина која ће бити подршка и вјетар у леђа начелнику Југовићу за реализацију многих пројеката - изјавио је Тегелтија новинарима након састанка са члановима Општинског одбора СНСД-а Пале.

Према његовим ријечима, данас је Југовић представио све оно што се урадило за вријеме његовог мандата, али, да није било ове године која је оставила дубоке негативне посљедице у цијелој земљи, резултати би били још бољи.

- Након четворогодишњег мандата увијек имате осјећај да није било довољно времена да се реализују сви пројекти, али њихова права реализација долази 2021. године када ће се видјети прави ефекти владавине СНСД-а, коалиционих партнера и Југовића у претходном периоду - каже Тегелтија.

Он наглашава да је Југовић радио фер и коректно, у интересу грађана, те обезбјеђивао инвестиције за изградњу Пала из средстава која нису само буџетска, јер је велики број пројеката на подручју ове општине дошао из буџета Републике Српске и других институција.

- То је смисао и тако се може градити и развијати једна локална заједница - навео је Тегелтија и свим члановима Општинског одбора СНСД-а Пале, као и кандидатима других политичких партија, пожелио успјешну кампању, да буде фер и коректа.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале и кандидат за начелника ове локалне заједнице Бошко Југовић рекао је да је на састанку са Тегелтијом и Кошарцем разговарано о припремама за предстојеће локалне изборе и да су упознати са кандидатима ове странке за одборнике.

- На састанку је исказано јединство Општинског одбора СНСД-а, изборног штаба и кандидата за одборнике и са оптимизмом можемо рећи да спремни улазимо у предстојеће локалне изборе иако са једном специфичности јер ове године први пут имамо и директан избор за градоначелника Источног Сарајева - навео је Југовић.

Он је додао да су зато избори значајни јер је општина Пале највећа локална заједница на подручју града Источно Сарајево, па се очекује од Општинског одбора СНСД-а, свих чланова и симпатизера да дају пуну подршку кандидату ове странке за градоначелника.

Југовић је рекао да су имали конструктиван и плодотворан састанак на коме су донијели одговарајуће закључке и узели позитивна искуства из других општина.