latinica  ћирилица
01/10/2020 |  17:56 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Уручена постхумна одликовања породицама 45 бораца ВРС (ФОТО/ВИДЕО)

У Бијељини и Зворнику уручена су 64 одликовања породицама погинулих бораца и једном РВИ. Овим чином Република Српска показује да није заборавила људе који су за слободу српског народа дали највредније – живот.
Жупљанин уручује медаље - Фото: СРНА
Жупљанин уручује медаљеФото: СРНА

Најмлађи данас међу члановима породица погинулих бораца био је Милан Kопривица. Одликовање је примио у Бијељини за покојног дједа Миленка.

- Погинуо је на Жучи близу Вогошће када је бранио свој дом. Поносан сам јер је мој ђед бранио Републику Српску од непријатеља - истакао је Копривица.

Овим чином Република Српска показује да није заборавила људе који су за слободу српског народа дали највредније што су имали – властити живот.

- Ми морамо сваким даном са сваког мјеста поручивати онима који не желе видјети Републику Српску да је цијена која је за њу дата превелика - изјавио је изасланик предсједнице Републике Српске Слободан Жупљанин.

Жупљанин уручује медаље (фото: СРНА)

- Сви нивои власти требају наставити бригу о породицама, да се запошљавају дјеца, да инвалиднине буду на вријеме и да буду веће - рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Одликовања су уручена и у Зворнику. 45 породица погинулих бораца са подручја Зворника, Милића, Власенице, Братунца и Сребренице примиле су медаље заслуга за народ.

Уручена одликовања породицама погинулих бораца (фото: СРНА)

Указом предсједнице Републике Српске до сада је постухмно одликовано 2.145 погинулих и несталих бораца у посљедњем отаџбинском рату.