latinica  ћирилица
01/10/2020 |  18:48 | Аутор: СРНА

Случај "Велики парк": Окончано извођење доказа Тужилаштва

Улагањем преосталих материјалних доказа Тужилаштво БиХ данас је окончало извођење доказа на суђењу команданту Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за убиство заробљених припадника ЈНА 1992. године у Сарајеву.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Тужилаштво БиХ је уложило око 100 доказа, на које су одбране уложиле приговоре, преноси Бирн.

Викићев адвокат Адна Добојлић је на већину доказа уложила приговор релевантности, а за дио и приговор аутентичности и законитости.

Добојлићева је рекла да код једног броја доказа одбрани нису достављени документи из прилога, што је тужилац Весна Илић негирала.

Викићева одбрана у свом доказном поступку, које ће бити настављено у новембру, планира позвати 33 свједока.

У предмету "Велики парк", осим Викића, оптужени су помоћник министра унутрашњих послова тадашње РБиХ Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић.

Према оптужници, они су били информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња.

У оптужници је наведено да су они били информисани о стављању под контролу и надзор полицијских и безбједносних структура заробљених војника ЈНА, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева, гдје су убијени.

Тијела припадника ЈНА склоњена су и одвезена с циљем уклањања и прикривања доказа, али су пронађени посмртни остаци двојице убијених, док се за осталим тијелима још трага.