latinica  ћирилица
02/10/2020 |  18:35 | Аутор: СРНА

Измјестити мигранте из градских средина

Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић изјавио је да је сагласан са челним људима Унско-санског кантона да је мигранте потребно измјестити из градских средина.
Мигранти - Фото: СРНА
МигрантиФото: СРНА

Цикотић је рекао након данашњег састанка са предсједником Владе Унско-санског кантона Мустафом Ружнићем и градоначелником Бихаћа Шухретом Фазлићем да су одбили приједлог да се мигранти врате у камп "Бира".

- Сложили смо се да се наставе све активности организација и институција БиХ, као и међународних организација које су укључене у процес третмана миграната, а све како би даљи третман миграната радили у складу са закључцима - рекао је Цикотић.

Он је појаснио да ти закључци подразумијевају да се мигранти измјесте из урбаних и градских средина у припремљене објекте, преносе федерални медији.

- То још није урађено и ми се не слажемо са методологијом, не прихватамо стратегију свршеног чина. О другом закључку смо се сложили и овдје ваља уважавати хијерархију институција БиХ. Не можете имати општинско вијеће или кантоналну владу да диктира институцијама БиХ или међународним организацијама или ЕУ шта ће радити. Једноставно није реално - рекао је Цикотић.