latinica  ћирилица
05/10/2020 |  15:20 | Аутор: СРНА

Хуманитарно збрињавање миграната изазов у наредном периоду

Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић рекао је да, уз мјере које се предузимају с циљем ефикаснијег управљања мигрантском кризом, борбе против илегалних миграција и кријумчарења људи, тренутно велики изазов пред надолазећу зиму представља хуманитарно збрињавање миграната и смањење притиска на локалне заједнице.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Цикотић се данас одвојено састао у Сарајеву са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек, те сталним представником УНДП-а БиХ Стелианом Недером.

Главна тема разговора са Кавалековом била је актуелна безбједносна ситуација са посебним нагласком на мигрантску кризу у БиХ, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

На састанку је разговарано и о сарадњи Министарства безбједности и ОЕБС-а у области сајбер безбједности.

Током сусрета Цикотића са Недером, истакнута је досадашња успјешна сарадња, која је видљива кроз бројне реализоване заједничке пројекте.

Посебан фокус је био на сарадњи у области сузбијања злоупотреба малог оружја и лаког наоружања, те је констатовано да ће бити настављена интензивна сарадња у овој области, која је оцијењена веома важном за повећање безбједности грађана.