latinica  ћирилица
06/10/2020 |  10:13 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Промовисани кадети јединице за полицијску обуку (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске промовисало је у Центру за обуку у Залужанима, код Бањалуке, 325 кадета 21. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије који су успјешно оконачали обуку и седме класе Специјалне антитерористичке јединице.
Промоција кадета Јединице за полицијску обуку - Фото: РТРС
Промоција кадета Јединице за полицијску обукуФото: РТРС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да му је част да се обрати кадетима који ће од сутра штити грађане Српске, њихову имовину и радити оно што су научили на академији.

Он је нагласио да грађани Републике Српске могу да буду нове снаге МУП-а, да су ови кадети огледало МУП-а и Републике Српске.

- МУП вашим школовањем наставља свој циљ, а то је да подмладимо полицију и да имамо младе кадрове за будућност Републике Српске. Влада улаже огромна средства да би МУП био на услузи грађанима. Само у Центар за обуку је и биће уложено више од девет милиона КМ - рекао је Лукач, који је уручио дипломе тројици најбољих у класи.

Промоција 325 кадета 21. класе Јединице за полицијску обуку

Начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман рекао је да је пред промовисаним кадетима обавеза да посао обављају часно и поштено, свјесни да друштво и грађани од њих очекују много.

- Актуелни безбједносни ризици и пријетње, прије свега мирантска криза и тероризам, захтијевају спремност да се реагује у сваком тренутку у било ком дијелу Републике Српске - рекао је Шикман.

Промоција 325 кадета 21. класе Јединице за полицијску обуку

Свечаности у Центру за обуку у Залужанима присуствовали су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Извор: РТРС/СРНА