latinica  ћирилица
06/10/2020 |  10:59 ⇒ 18:28 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Опредјељење за јачање безбједносних капацитета Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Бањалуци да су институције Српске опредијељене да јачају безбједносне капацитете Републике, на коју сви треба да буду поносни.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Циљ мора бити очување Републике, да буде јака, стабилна, неупитна и једино мјесто за живот свих нас - поручила је Цвијановић у обраћању кадетима, које је Министарство унутрашњих послова Српске промовисало у Центру за обуку у Залужанима.

Она је нагласила да грађани Српске имају повјерење у полицију знајући да она штити уставни поредак Републике, безбједност и грађане, због чега институције морају да воде рачуна о примањима и условима у којима ради полиција.

      View this post on Instagram

На овај догађај се увијек радо одазовем. Ово је велики дан за ове младе људе, будуће полицијске службенике, њихове породице, као и за Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Промоција 325 кадета 21. класе Полицијске академије и седме класе кадета за Специјалну антитерористичку јединицу.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 6, 2020 at 2:56am PDT

Предсједница Српске је напоменула да су институције Српске годинама уназад радиле на стварању бољих претпоставки за рад полиције, што се види кроз опремљене полицијске станице, Центар за обуку, трансформацију у образовању, набавку потребне опреме за рад полицајаца.

- Ишли смо у корак са потребама наше полиције. Вољела бих да кажем да су пред вама лаки задаци, али смо свјесни да је Република Српска приоритет свих и да је њена безбједност најбоља претпоставка за сваки други развој. Знам да грађани цијене све што чините за њих. Од постанка Српске увијек је било великих изазова, нових криза, али молим вас да разумијете да и у тешким политичким процесима наши грађани рачунају управо на вас - истакла је Цвијановић.

Она је честитала и родитељима кадета, јер требају да буду поносни на њих.

Промоција кадета Јединице за полицијску обуку

Након обраћања Цвијановић, кадети су положили заклетву.

Свечаности промоције 325 кадета присуствовали си и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.