latinica  ћирилица
07/10/2020 |  12:12 | Аутор: СРНА

Градишка: Спријечено кријумчарење 12 миграната из Пакистана

Припадници Граничне полиције БиХ протекле ноћи су на подручју Градишке спријечили кријумчарење 12 лица афроазијског поријекла, које су у два возила кријумчарила двојица држављана БиХ.

Приликом покушаја заустављања возач аутомобила "шкода" регистарских ознака БиХ, оглушио се о наредбе полицијских службеника и дао у бјекство, док је друго возило "рено", на којем су биле различите регистарске таблице БиХ, слетјело с пута и затечено у каналу, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

С циљем проналажења лица и заустављања "шкоде", о догађају су обавијештени и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су осумњичене држављане БиХ зауставили на подручју општине Нови Град и задржали до доласка припадника Граничне полиције БиХ.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење лица, обавијештен је тужилац Тужилаштва БиХ, према чијој су наредби осумњичени лишени слободе.

Илегални мигранти нису посједовали идентификационе документе, а у разговору са службеницима Јединице граничне полиције Градишка изјавили су да долазе из Пакистана.

У току је даљи рад на овом случају.

У спречавању кријумчарења илегалних миграната учествовали су службеници Јединице граничне полиције Градишка и Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Сјеверозапад Градишка Граничне полиције БиХ.