latinica  ћирилица
07/10/2020 |  18:29 | Аутор: СРНА

Бореновић: Коначно једна од институција почела да ради

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић данас је, након одлуке Централне изборне комисије БиХ да поништи овјеру за учешће на изборима Уједињене Српске, оцијенио да је "коначно једна од институција у БиХ почела да ради законито, одлучно и непристрасно".
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- У том смислу, реакција Милорада Додика /српског члана Предсјдништва БиХ/ на једногласну одлуку ЦИК-а да због мрзилачког и незаконитог спота забрани учешће Уједињеној Српској на изборима сасвим је очекивана - сматра Бореновић.

Бореновић је назвао "лицемјерном и смијешном" изјаву Додик, који је и лидер СНСД-а, да се ради о изборном инжењерингу иза којег стоји опозиција из Републике Српске и Бакир Изетбеговић и због чега ће, да предложи коалиционим партнерима да не учествују на изборима.

- Одлуци ЦИК-а се највише, и то јавно, радују управо његови коалициони партнери, што показује о каквој се политичкој и људској групацији заправо ради - каже Бореновић.

ЦИК БиХ је поништио овјеру за учешће на изборима Уједињене Српске и предсједника те странке Ненада Стевандића казнила са 10.000 КМ.

Ова одлука ЦИК-а услиједила је због објаве спота ове политичке партије, а што је према њиховом тумачењу кршење Изборног закона БиХ.