latinica  ћирилица
07/10/2020 |  21:49 ⇒ 08/10/2020 | 07:39 | Аутор: РТРС

Ђоковић у полуфиналу Ролан Гароса

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Ролан Гароса након што је у четвртфиналном мечу савладао Шпанца Пабла Карења са 3:1 у сетовима – 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Ђоковић је до побједе дошао послије три сата и десет минута игре.

Оно што му није дозвољено да уради на Ју-Ес опену, успио је у Паризу. Шпанац је био ривал српском асу у Њујорку када је дисквалификован због тога што је линијског судију погодио лоптицом у врат.

Најтежи сусрет на овогодишњем Ролан Гаросу је одиграо први рекет свијета. Имао је за противника и лијеви лакат, врат, очи, Карења Бусту и све их је успјешно савладао за ново полуфинале Отвореног првенства Француске у тенису.

Показао је 18. играч свијета да је као и сви Шпанци одличан на шљаци. Добрано је намучио 33-годишњег Србина, али више од освајања једног сета није могао.

Због свих наведених проблема Ђоковић није ушао у меч како је требало, искористио је то Пабло и добио потпуно заслужено први дио меча.

Ипак, почео је Ноле да личи на себе. Прорадио је севис, кренули су и да се ређају винери, а када је тако мало ко против њега има шансе, па макар то био и специјалиста за шљаку.

Покушао је Карењо Буста у четвртом сету да се врати, али умјесто повратка у меч услиједио је брејк у седмом гему, а недуго потом и крај истог.

Ђоковић ће у полуфиналу у петак играти против Грка Стефаноса Циципаса који је раније током дана савладао Андреја Рубљова.

Дуел се игра на стадиону Филип Шатрије.

У другом полуфиналу састају се Шварцман и Надал.