latinica  ћирилица
08/10/2020 |  15:29 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Рајчевић: Дегутантно наслађивање опозиције над срамном одлуком ЦИК-а

Шеф Главног изборног штаба СНСД-а за локалне изборе Срђан Рајчевић изјавио је Срни да се о умјетничком дојму спота Уједињене Српске може разговарати, али користити то за онемогућавање изласка на изборе једној политичкој партији без икаквог правног основа може само да се дешава у систему којим се жели на најгрубљи могући начин дерогирати изборна воља грађана или чак спријечити да се она слободно изрази.
Срђан Рајчевић - Фото: СРНА
Срђан РајчевићФото: СРНА

Рајчевић је нагласио да је посебно дегутантно свједочити наслађивању опозиционих политичких странака из Републике Српске над овом срамном одлуком ЦИК-а БиХ.

Он је упитао зар је опозиција дошла до тог нивоа да им треба савезник у политички инстурисаној ЦИК да, кроз враћање вербалног деликта нечему за што смо мислили да је далеко иза нас, остварају резултат на изборима.

- Ми у СНСД би стали у заштиту било које политичке странке из Републике Српске, чак и опозиционе када би биле жртве бирократског бх апарата. Зато и сада приницијелно стојимо чврсто против изборног инжењеринга у режији опозиције и ЦИК-а - истакао је Рајчевић.

Шег Главног изборног штаба СНСД-а је нагласио да је ово само још један у низу потеза којим се жели бацити љага на суштину демократије, а то је фер и на закону заснован изборни процес.

- Уколико неко у овој земљи још држи до закона онда би одлука Суда БиХ морала да буде јасна поготово ако се узме у обзир да је ово преседан у изборној пракси и одлука за коју ЦИК није имао упориште у Изборном закону - рекао је Рајчевић, истакавши да не треба нико да има дилеме да је ЦИК својим налогодавцима учинио медвјеђу услугу.

Он је поручио да овај народ има једну карактерну црту а то је инат и супростављање неправде, и управо ће уз помоћ оваквих неразумних одлука резултат актуелне владајуће коалиције на предстојећим локалним изборима бити бољи, посебно у Бањалуци.