latinica  ћирилица
11/10/2020 |  14:43 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Надалу титула у Паризу (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић и Шпанац Рафаел Надал играју финале Ролан Гароса. Пренос можете пратити на РТРС-у као и текстуални пренос на нашем порталу.
Надал и Ђоковић (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Надал и Ђоковић (фото: twitter.com/rolandgarros)

Новак Ђоковић 0 0 2 5

Рафаел Надал 3 6 6 7

III СЕТ

17.51 - Сигуран гем Надала и 13. титула у Паризу за тенисера из Шпаније.

17.47 - Брејк Надала и сада Шпанац сервира за мећ и 13. титулу на Ролан Гаросу. Гем је Ђоковић завршио дуплом сервис грешком.

17.43 - Надал долази до изједначења, 5:5.

17.37 - Гем Новака! Поново је било драме, имао је Надал брејк лопту, али агресивност Ђоковића спасила је гем и сада по први пут у мечу Шпанац сервира за опстанак у сету.

17.30 - Покушао је Новак до брејка, није стигао даље од 30 у гему, али опет је доста тога поклонио Надалу.

17.24 - Експресан гем Ђоковића за 4:3! Тешко је рећи да ли се Новак враћа, али дефинитивно игра боље, него у прва два сета.

17.21 - Ево и брејка! Новак долази до 3:3, прилично изједначен сет, искористио је Ђоковић другу брејк лопту и вратио се потпуно у сет.

17.12 - Само два минута, и изгубљен сервис гем без поена. Рафа сада има све у својим рукама, два сета и брејк предности у трећем.

17.10 - Нови гем Надала, иако се Новак борио, није могао више од 30 у гему.

17.04 - Чува Новак свој сервис. Имао је и овај пут Надал брејк лопту, али извукао се свјетски број 1. Чини се да полако Ђоковић улази у меч, али питање да ли је касно за било какав преокрет.

16.57 - Изједначује лако Надал. Има невјероватан проценат првог сервиса, у посљедњем гему убацио је свих шест првих сервиса.

16.52 - Први прави сервис гем Ђоковића! Има почетно водство, али нажалост тек у трећем сету.

II СЕТ

16.45 - Лако и лијепо за око Надал осваја свој гем и други сет. У та два сета Ђоковић је освојио укупно два гема. Премало за свјетског броја 1.

16.39 - Коначно гем за Ђоковића без брејк лопте за Надала!. Ипак, чини се да је Шпанац желио остати концентрисан на свој сервис, како би убједљиво завршио сервис и за други сет.

16.36 - Страшно игра Надал, већ је 5:1.

16.31 - Иста мета исто одстојање, нови брејк! Већ је 4:1, као да то није Новак Ђоковић. Једноставно, нема агресивности, брзине, прецизности. Надал игра стандардно, али Новак је далеко испод свог нивоа.

16.25 - Потврдио је Надал брејк. Опет је Ђоковић био близу брејка, али није успио преломити гем. Нефорсиране грешке су велики проблем, Новак их има 25, док је Шпанац направио само три.

16.18 - Опет брејк! Надал наставља у истом ритму, и користи четврту брејк прилику. Оно што није добро, Надал је имао брејк лопте у свих пет сервис гемова Ђоковића. Тек је почетак другог сата, али за сада овај меч је једносмјерна улица.

16.10 - Надал долази до изједначења, али уз малу назнаку агресивнијег Новака. Имао је 15:30, ипак, Шпанац осваја три везана поена, па тако и гем.

16.01 - Коначно! Први гем Ђоковића послије 50 минута игре. И овај пут Надал је имао три брејк лопте (двије везане), али Ђоковић је постао агресивнији  и некако извукао гем за почетно водство.

I СЕТ

15.56 - Крај првог сета. 6:0 за Надала. Мало ко је очекивао овакав расплет, али по виђеном на терену, заслужено. Имаће Новак прилику да се ресетује, није по то први пут, али овај пут заиста има најтежег могућег противника. 

15.51 - Невјероватно! Нови брејк, и 5:0 за Надала. И у овом гему Ђоковић је имао 40:0, па допустио Надалу да дође до брејк лопте, и то користи за убједљиво водство.

15.43 - Гем који је трајао дуже од 10 минута и опет отишао на страну Надала! Пропустио је Ђоковић чак три брејк лопте, Надал је агресивнији и заслужено има 4:0.

15.31 - Надал долази и до другог брејка. Ђоковић за сада без ријешења за "краља шљаке", који је лако дошао до 3:0. Чини се да први сет полако одлази на страну другог рекета свијета.

15. 25 - Шпанац потврдио брејк, иако је Ђоковић запријетио, стигао до изједначења, али Надал је био смирен и повео на старту са 2:0.

15.16 - Одмах на старту брејк! Иако је Новак имао 40:15, Надал се фантастично бранио и искористио своју прилику за почетно водство.

15.10 - Дуел је стартовао, први сервис има Новак Ђоковић.

15.03 - Ђоковић и Надал изашли су на цетрални терен и за неколико минута почеће велико финале.

14.45 - Затвара се кров на стадиону "Филип Шатрије", што значи да организатори очекују кишу у Паризу.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ђоковић и Надал подјелиће свој 56. мегдан и то је највеће ривалство у свијету тениса икада. Српски тенисер има предност, остварио је 29 побједа, уз 26 тријумфа Надала.

Исто тако, слиједи борба и за грен слемове, јер Шпанац има 19 највећих трофеја, и у случају побједе поравнаће се са Роџером Федерером, а Ђоковић би остао на 17. Међутим и српски тенисер има рачуницу, у којој жели одмах до двојца, јер би тријумфом стигао до 18, али био би једини тенисер на планети, који је сва четири грен слем турнира освајао најмање два пута.

Ђоковић - Надал (фото:rolandgarros.com)

Овим тријумфом Ђоковић би зацементирао и прву позицију на АТП листи, и сасвим извјесно престигао би Федерера на првом мјесту по броју недјеља на првој позицији на АТП листи, а Новак јури 311. седмицу за преузимање прве позиције.

С друге стране Надал има већ 12 трофеја на Ролан Гаросу, и рекордер је по броју пехара на једном грен слему.

Све су то разлози по којем ће ово финале бити специфично, и по многима велико, јер играју тренутно два најбоља тенисера планете.

Краљ шљаке Рафаел Надал, и краљ свих подлога Новак Ђоковић.