latinica  ћирилица
12/10/2020 |  08:24 ⇒ 13/10/2020 | 08:18 | Аутор: РТРС

Портал у новом руху; Јесења ТВ шема доноси нове садржаје

Портал Радио-телевизије Републике Српске од данас има нови изглед, а јесења ТВ шема доноси нове програмске садржаје.
Портал РТРС-а -
Портал РТРС-а

Поред правовременог информисања наших читалаца, од данас, наш портал нуди и модернији визуелни изглед.

Уредница портала Бојана Милаковић истакла је да је Радио-телевизија Републике Српске највећа продукција ауторског мултимедијалног садржаја у Српској, што значи да је аутоматски нашем порталу доступан видео материјал, који одмах пласирамо, те да су мисије из наше продукције одмах по емитовању доступне на порталу.

- Новинари портала, заједно са колегама из деска, односно Информативног програма, али и других редакција, креирају свакодневно вијести, што је уз оне агенцијске, показало да можемо да будемо веома добри и читани - рекла је Милаковићева.

Колико је портал важан сегмент информисања потврдили смо и у вријеме "корона кризе", када се још једном показало колико грађани Српске вјерују Јавном сервису.

- Морам да похвалим моје колеге, који су у доба короне, свакодневно, 24 часа пласирали вијести и информисали јавност о стању у Српској, али и региону и свијету - нагласила је Милаковићева.

Она је подсјетила да је на нашем порталу, током прва два мјесеца од појаве вируса корона у Српској, емитовано више од 160 преноса уживо. Преносили смо конференције за новинаре Републичког штаба за ванредне ситуације, Градског штаба, као и и Министарства здравља.

- Портал је у том кризном периоду имао веома уску сарадњу и са другим министарствима, били су доступни линкови преко којих су грађани могли да се информишу и упуте о новом дјеловању и понашању у вријеме вируса корона - додала је Милаковићева.

Портал РТРС-а и наш Јутјуб канал емитовали су свакодневно, од понедјељка до петк, и онлајн наставу. Ученицима је у сваком тренутку и одмах након емитовања био доступан видео материјал.

Наш портал и даље наставља квалитетно да ради, припремамо нове интернет платформе, гдје ће бити обједињене информације из спорта, културе и магазина.

Акценат ће бити на домаћем спорту, култури, али нећемо занемарити ни вијести из ових области из региона и свијета.

Када је ријеч о новим садржајима на Телевизији Републике Српске, јесен нам доноси мноштво новитета. На нашем програму можете пратити занимљиве серије, филмове, емисије...

Јутањи програм поново почиње од 06.00 часова, ове сезоне у потпуно новом руху.

Од емисија с кулинарским садржајем издвајамо Гастрономад, који ће ускоро бити на програму сваког дана. На нашем програму можете пратити и Војвођанску кухињицу и Кухињицу на отвореном.

Доносимо и другу сезону емисије Моје село весело. Аутори и и водитељи овог пројекта су Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки, који су нашим гледаоцима познати као водитељи успјешно реализованог квиза Човјече, научи се.

Ове сезоне почиње и емисија Равна Романија.

Када је ријеч о серијском програму, доносимо португалску новелу "Горка освета" (Ouro verde), коју можете пратити сваким радним даном од 14.10 часова.

Новину у програмској шеми РТРС-а представља и серијал Јужни ветар, који ће наши гледаоци моћи да прате сваког викенда од 20.10 часова. Прве четири епизоде су наставак истоименог филма, а остатак епизода представља нови серијал - наставак Јужни ветар саге. Једну од главних улога тумачи популарни Милош Биковић, који је и коопродуцент серијала.

Сваког петка, од 28. октобра, од 21.20 часова наше гледаоце очекује врхунско филмско остварење. Припремили смо разнолик садржај - комедије, трилере и акционе филмове.

Дјечији програм је обогаћен цртаним филмом Little people ("Мали људи"), прилагођеним и синхронизованим на српски језик, који ће бити емитован у оквиру Дјечијег јутарњег програма.