latinica  ћирилица
12/10/2020 |  09:58 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске у Требињу са деканима факултета (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Требиње, а тога и Невесиње.
Предсједница Цвијановић у Требињу са деканима факултета - Фото: СРНА
Предсједница Цвијановић у Требињу са деканима факултетаФото: СРНА

Цвијановић је посјету Требињу почела обиласком Факултета за производњу и менаџмент, гдје се састала са деканом овог факултета Душаном Јокановићем и деканом Академије ликовних умјетности Веселином Брковићем.

Састанку су присуствовали и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Скупштине града Драгослав Бањак.

Предсједница Српске је поручила да се развој сваке локалне заједнице темељи на образованим појединцима.

Цвијановић је похвалила начин организовања Факултета за производњу и менаџмент и Академије ликовних умјетност, истакавши да радује чињеница да, осим добре сарадње са ресорним министарством, добро сарађују и са локалним институцијама.

Она је нагласила да су то установе са дугом традицијом, те да су с правом добиле највеће признање локалне власти, с обзиром на значај за развој локалне заједнице.

Додала је да је важно да овдје универзитетска заједница живи на овај начин, те да то даје додатну динамичност напорима града да се развија туристички, привредно и на сваки други начин.

- Посебно ме радује та сарадња која постоји са локалним властима и чињеница да су локалне власти конципирале различите видове подршке за све категорије друштва, па тако и за своје студенте овдје, показујући тако посебну бригу - истакла је Цвијановић.

Предсједница Цвијановић у Требињу са деканима факултета (Фото: Срна)

Раније је Кабинет предсједнице финансијски подржао уградњу лифта за лица са инвалидитетом у згради Факултета за производњу и менаџмент. Факултети, у сарадњи са локалном заједницом, настоје да подрже сваког студента, између осталог, и стипендирањем оних који упишу дефицитарна занимања.

Декан Јокановић је истакао да је предсједница Српске подржала развој факултета и сарадњу са локалном заједницом.

Ускоро би у Требињу требало да буде отворен и Пољопривредни факултет.