latinica  ћирилица
14/10/2020 |  08:09 ⇒ 08:10 | Аутор: srpskainfo.com

Тумбаковић: Испунили смо циљ у октобарском циклусу

Селектор Србије Љубиша Тумбаковић у кратким цртама најавио је меч против Турске у Лиги нација пошто великог интересовања тамошњих медија није било.
Љубиша Тумбаковић (фото: ФСС) -
Љубиша Тумбаковић (фото: ФСС)

Тако је ФС Србије објавио, уз опаску да је Тумбаковић добио никада мањи број питања.

А прво је било каква ће бити реакција "орлова" послије слабог старта другог издања Лиге нација.

- У овом октобарском циклусу смо имали приоритет, а то је пласман у финале баража за пласман на ЕУРО и ми смо тај циљ остварили. На окупљање смо довели 30-так играча, у договору са клубовима неке играче смо ослободили, а без обзира на стање на табели учинићемо све да остваримо добар резултат - рекао је селектор Србије.

Тумбаковић је потом говорио шта су приоритети српског националног тима тренутно.

- Ми немамо најбољи резултат у Лиги нација, а већ сам рекао шта нам је био приоритет у септембарском и октобарском циклусу. Играли смо у Ослу јако захтјевну утакмицу, а Лига нација сада нема ту димензију као у претходном циклусу. Имамо сјајне играче, има их и селекција Турске, али видите да све то није гаранција да можете бити први или други на табели - навео је Тумбаковић.

Посљедње питање било је од кога пријети највећа опасност у тиму Турске.

– Има их више, Турска има сјајне појединце, обратићемо пажњу на све играче, али ако би сада открио план не би било добро -  закључио је Тумбаковић.

Предраг Рајковић је добио само једно питање – која су очекивања?

- Као и у сваком мечу, ми ћемо да идемо на побједу. Знамо да ће бити тешко, али даћемо свој максимум и видјећемо како ће бити -  кратак је био чувар мреже Ремса.

Утакмица се игра вечерас од 20.45 на стадиону Турк Телеком.