latinica  ћирилица
14/10/2020 |  10:10 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Одлазак академика Јањића тужна вијест за цијелу Српску

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, у име Народне скупштине и своје име, упутио је изразе дубоког жаљења због изненадне смрти уваженог академика проф. др Васкрсија Јањића Академији наука и умјетности Републике Српске и предсједнику Академије Рајку Кузмановићу.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Одлазак академика Јањића, који је својим дугогодишњим и преданим радом оставио неизбрисив траг у науци и образовању, тужна је вијест, не само за академску заједницу, већ и за цијелу Републику Српску која је изгубила једног од својих најзначајнијих научника. Академик Јањић био је познат и признат у свијету науке, а његови научни радови били су и остаће извор сазнања генерацијама које долазе и кроз које ће живјети у будућности. Он се, својим стручним и научним радом, уписао у енциклопедију признатих и уважених академика који је за живота, постао узор другима - навео је Чубриловић.

Он је истакао да је академик Јањић достојанствено представљао Академију наука и умјетности Републике Српске, академску заједницу и Републику Српску.

- За све његове заслуге, нека му је вјечна слава и хвала - навео је Чубриловић у телеграму.

Академик Васкрсија Јањић преминуо је јуче у 77. години након краће болести.

Телеграм саучешћа упутили су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.