latinica  ћирилица
14/10/2020 |  11:42 ⇒ 12:20 | Аутор: СРНА

Милуновић: Ускоро пренос власништва на кориснике станова (ВИДЕО)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је данас да је у току поступак преношења власништва над становима у борачкој згради у приједорском насељу Пећани на њихове крајње кориснике, након што је Влада Српске власништво пренијела на град Приједор.
Приједор - Милуновић - Ђаковић, Бероња - Фото: СРНА
Приједор - Милуновић - Ђаковић, БероњаФото: СРНА

- Ријеч је о једној згради, а остало је да се заврши уређење око три борачке зграде које је по споразуму између Владе и града требало бити урађено, али се чекала изградња још једне зграде. Мислим да смо сада то превазишли и да је тај период исувише дуг да бисмо чекали на ту изградњу и прилагођавање и уређење тог земљишта. Договорили смо се да се у најскорије вријеме приступи уређењу земљишта и паркинга, који је неопходан, прије свега, ратним војним инвалидима који су тамо - рекао Милуновић.

Он је навео да ће проблем јавне кухиње у једној од борачких зграда бити привремено ријешен отклањањем техничких недостатака који узнемиравају станаре, а да ће се потом тражити могућност нове локације тако да не омета нормалан живот грађана.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је потребно ријешити имовинске односе, односно право на откуп станова и да ће Градска управа настојати да ријеши и питање јавне кухиње Удружења грађана "Оптимисти", која се налази у приземљу борачке зграде.

- Проблем је испусних гасова кухиње која није била технички исправно укључена и због неугодних мириса што хитније ћемо то рјешавати, а у догледно вријеме размотрићемо и иницијативу за измјештање, али има мало слободних мјеста за те намјене којима располаже град - навео је Ђаковић.

Предсједник заједница етажних власника борачке зграде на Пећанима Бошко Бероња поздравио је данашњи договор и рекао да станари зграде не могу отварати прозоре због неугодних мириса из јавне кухиње и да се боје нежељених посљедица попут пожара, као и да веома много људи ту долази, те је упитна и безбједност.