latinica  ћирилица
14/10/2020 |  13:48 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Даун сyндром центар Бањалука обиљежио Међународни дан свјетских стандарда

Даун сyндром центар Бањалука уз музичко плесну радионицу обиљежио је Међународни дан свјетских стандарда.
ДСЦ Бањалука - Фото: РТРС
ДСЦ БањалукаФото: РТРС

Придржавајући се мјера око вируса корона Даун сyндром центар Бањалука мора наставити с радом, што подразумијева рад школе глуме, музичко-плесне школе као и да спроводи програм социјалне рехабилитације.

- Упркос проблемима финансијске природе ми морамо радити са особама са Дауновим синдромом. Иако смо од марта мјесеца увели он лајн радионице које и сада спроводимо упоредо са радом "уживо" смањеним капацитетом због препиручених мјера, ми припремамо глумце за престојеће активности - навели су у овом центру.

Истичу да обиљежавањем Међународног дана свјетских стандарда желе да укажу на значај рјешења која стандарди нуде произвођачима, пројектантима, пружаоцима услуга, те да у стандаризацијски процес укључе што је могуће већи број особа са Дауновим синдромом који имају право на рад.

 - Настојимо да укључујемо особе са Дауновим синдромом у све животне сфере у којима су потребни стандарди. Кад вас Бог финанцијски благослови, немојте подизати животни стандард. Подигни стандард давања, јер рука оног који даје је увјек изнад оне које прима - истичу у Даун сyндром центру Бањалука.