latinica  ћирилица
14/10/2020 |  14:23 ⇒ 14:26 | Аутор: СРНА

Подржати хуману акцију изградње куће породици Гавриловић

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је данас да ће додјелом новчаних средстава то министарство подржати хуману акцију изградње куће демобилисаног борца и ратног војног инвалида прве категорије Марка Гавриловића из Козарске Дубице.
Козарска Дубица - Милуновић - Рељић - Фото: СРНА
Козарска Дубица - Милуновић - РељићФото: СРНА

- Општина Козарска Дубица већ је дјеловала и уплатила средства на рачун Марка Гавриловића и грађевинске фирме. Већ мјесецима није могао да се обезбиједи пројекат за ту кућу и радови нису могли почети, а данас смо се договорили да пројекат већ од понедјељка буде у рукама извођача радова, те да се почне са изградњом куће - изјавио је Милуновић након састанка са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем.

Он је истакао да Марко Гавриловић са породицом живи у потпуно неусловном смјештају и захвалио предсједнику Удружења ратних војних инвалида општине Козарска Дубица Ненаду Вукмирици, који се залагао за то да овај проблем буде ријешен.

- Министарство рада и борачко-инвалидске заштите дјеловаће једнократном новчаном помоћи од 2.000 КМ на рачун породице Гавриловић и средствима у износу већем од 6.000 КМ посредством Удружења ратних војних инвалида, који су покренули иницијативу за изградњу куће тој породици - прецизирао је Милуновић.

Он је нагласио да су хумани људи из Козарске Дубице већ прикупили одређена средства.

- Ријеч је о хуманој акцији и не смијемо дозволити да закажемо на овом послу и задатку. Позивам све хумане људе, наше грађане и саборце, да помогну колико су у могућности да ова породица што прије добије кров над главом - изјавио је Милуновић.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић поново је позвао привреднике и све људе у земљи и иностранству који су у могућности да помогну изградњу нове породичне куће за петочлану породицу Гавриловић из Кадиног Јеловца, у општини Козарска Дубица.

- Ми смо недавно посјетили ову петочлану породицу и већ покренули хуманитарну акцију посредством медија, те дозначили дио средства тој породици. Драго ми је да се укључују и друге институције и још једном позивам све људе који су у могућности да помогну породицу Гавриловић - рекао је Рељић.

Он је додао да се нада да ће грађевински радови почети већ сљедеће седмице.

- Битно је да почнемо радити и надам се да ћемо успјети и завршити тај посао на опште задовољство свих, супружника Гавриловић и њихово троје дјеце. То се мора урадити и ми ћемо форсирати до краја да ту кућу завршимо - нагласио је Рељић.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида општине Козарска Дубица Ненад Вукмирица захвалио је начелнику Рељићу и министру Милуновићу за подршку и разумијевање ситуације у којој се нашао Марко Гавриловић и његова породица.

- Захваљујем свим добрим људима који су већ подржали ову акцију на неки начин, посебно госпођи Љиљи Гарачи, која је својим трудом у посљедњих десетак мјесеци успјела да прикупи око 6.650 КМ, које стоје на нашем рачуну и на располагању су за породицу Гавриловић - изјавио је Вукмирица.

Он је нагласио да су спремност да помогну исказали и други људи и приватни предузетници из Козарске Дубице.

- Очекујемо пуно и од њих и када радови почну видјећемо како ће то тећи - рекао је Вукмирица.