latinica  ћирилица
14/10/2020 |  14:48 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Уједињена Српска: Спремни за изборе, сутра се може очекивати одлука Суда

Предсједништво Уједињене Српске констатовало је данас у Бањалуци да је ова политичка партија спремна за предстојеће локалне изборе и да није правно утемељена одлука Централне изборне комисије БиХ о забрани учешћа.
Уједињена Српска - конференција за новинаре - Фото: РТРС
Уједињена Српска - конференција за новинареФото: РТРС

Шефица Главног изборног штаба Уједињене Српске Наталија Тривић рекла је да Суд БиХ нема могућност да одбије жалбу ове партије на одлуку ЦИК-а БиХ о забрани учешћа на изборима, те да би одбијањем жалбе била легализована дикриминација страначког чланства и грађана Српске.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поновио је да је одлука ЦИК-а БиХ неприхватљива, те да се сутра може очекивати став Суда БиХ.

- Нажалост, намјерно се одуговлачи ова ситуација и узнемирава наше чланство. Упркос свему, Уједињена Српска је спремна за изборе - рекао је Стевандић.

Конференцији за новинаре присуствовали су и чланови Уједињене Српске из реда бошњачког, хрватског и јеврејског народа који су нагласили да су дискриминисани одлуком ЦИК-а БиХ о забрани учешћа Уједињене Српске на локалним изборима.

Члан Уједињене Српске Јасмина Пеулић сматра да је као Бошњакиња дискриминисана одлуком ЦИК-а и да промотивним спотом, ради којег је кажњена њена партија, није вријеђан ниједан народ у БиХ јер је ријеч о умјетничком приказу одрђених појава.

Члан Уједињене Српске из реда хрватског народа Славица Арсеновић каже да је кандидат за одборника у Скупштини града Добоја и да је Суду БиХ уложила жалбу на одлуку ЦИК-а.

Члан Уједињене Српске из реда јеврејског народа Марко Микеш рекао је да никада у партији којој припада није био диксриминсан, нити у Републици Српској, те да је зато одлука ЦИК-а БиХ неприхватљива.