latinica  ћирилица
14/10/2020 |  14:55 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

СНСД Приједор: Позив на фер и коректну кампању

Предсједник Градског одбора СНСД Приједор Саша Бурсаћ позвао је данас све политичке субјекте на фер и коректну кампању и поручио да сви кандидати за локалне изборе сходно функцији за коју се кандидују треба да држе до дигнитета и да не праве лажне спектакле.
ГО СНСД-а Приједор -
ГО СНСД-а Приједор

- Кандидата за одборнике је много. Не треба да се праве никакве тензије. Ми смо сви Приједорчани, ми и послије ових избора треба да живимо заједно и зато треба да се понашамо достојанствено и у кампањи, јер проћи ће само 31 одборник који ће практично представљати све грађане - рекао је Бурсаћ на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је оцијенио да је стање приједорске болнице један од горућих проблема и да јавност нема одговоре на питања шта је са новим апаратима који су потопљени у води и никада нису почели са радом или шта је са ангио салом за коју је Влада Републике Српске пребацила приједорској болници 1,7 милиона КМ из клириншког дуга.

- Нажалост, најбољи кадрови нам одлазе из болнице, најбољи доктори специјалисти и друго медицинско особље. Одлазе у друге медицинске установе у Републици Српској, али, што је још жалосније, одлазе ван граница Републике Српске. Треба људима обезбиједити услове и адекватно их наградити да би ми Приједорчани и становници регије имали боље услове - оцијенио је Бурсаћ.

Кандидат за градоначелника Приједора Далибор Павловић позвао је своје противкандидате на фер и коректну изборну борбу, те се осврнуо на изјаве у којим га је вршилац дужности директора болнице "Доктор Младен Стојановић" Приједор Мирко Совиљ назвао неупућеним у дешавања и начин рада у болници, иако би као руководилац Филијалне Фонда здравственог осигурања Републике Српске Приједор морао бити.

- Сматрам некоректним његове изјаве и то је оно што се ми као колеге морамо разумјети и не можемо на такав начин разговарати - додао је Павловић.

Он је навео да га мјесецима грађани зову и шаљу поруке и слике о стању у болници.

- Нисмо задовољни стањем у болници. Морам да изразим жаљење тиме што је наша болница једина у Републици Српској смањила плате докторима у просјеку за око 350 КМ. То је оно што није смјело бити урађено јер је Републички штаб за ванредне ситуације апеловао да се плате у режиму ковида 19 не смањују - рекао је Павловић.

Он је похвалио докторе, медицинске сестре и све који раде у болници.

- Они су ти који су нас спасавали у самом почетку короне и дан-данас воде рачуна о нашим животима и нашем здрављу. То је оно на чему људима треба одати почаст и цијенити их, а не смањивати плате - поручио је Павловић.

Шеф Изборног штаба приједорског СНСД-а Драгослав Кабић позвао је суграђане да изађу на изборе и да на тај начин помогну демократски процес, уз уважавање свих епидемиолошких мјера.

- Позивам и све политичке партије на фер и коректне изборе, да се уздржимо свих оних радњи и прича које прелазе у личне сукобе и да пружимо нашим грађанима шансу да они одлуче ко ће нас водити у наредне четири године - поручио је Кабић.

Он је упозорио на поновно ширење заразе и похвалио особље болнице које се већ мјесецима бори са вирусом корона, а посебно инфективно одјељење са доктором Борисом Ћургузом на челу које је најизложеније и које даје свој максимум.

- Нисмо задовољни објектом гдје је смјештена ковид болница, то је стара болница, психијатрија, и дио је био девастиран и мислимо да нису били адекватни услови за смјештај. Знам да је тражена помоћ и од приватника града Приједора, помоћ за реконструисање тог објекта ковид болнице, па могу да питам да ли има информација колико је новца прикупљано и шта је са њим урађено - рекао је Кабић.