latinica  ћирилица
14/10/2020 |  16:38 ⇒ 16:38 | Аутор: Б92

Отказано – Звезда не иде у Француску

Меч Евролиге између Асвела и Црвене звезде је отказан.
Црвена звезда - Жалгирис (фото: ТАНЈУГ/КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА) -
Црвена звезда - Жалгирис (фото: ТАНЈУГ/КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА)

Разлог томе је што је екипу Асвела у великој мјери погодио корона вирус, због чега је отказана и утакмица у уторак против Панатинаикоса.

Вијест су потврдили "црвено-бијели" на званичном сајту.

- КК Црвена звезда мтс обавјештава јавност да се утакмица 4.кола Евролиге са АСВЕЛ-ом неће одиграти 15.10.2020.године.

Меч је требало да се одигра у дворани "Астробал" у Лиону у четвртак са почетком од 20.45 часова. Након званичне информације коју је клуб добио од Евролиге, први тим и стручни штаб неће путовати у Француску планираним летом у сриједу у 18 часова.

У званичном допису Евролиге који је пристигао у клуб у сриједу у 15 часова, између осталог се наводи да се "меч отказује због великог броја позитивних на вирус Цовид-19 и немогућности да екипа АЦД Асвел обезбиједи минималних 8 играча за меч који је требало да се одигра у четвртак.

КК Црвена звезда мтс схватајући тежину ситуације у којој се налази цјелокупна евролигашка породица и сви клубови у такмичењима под окриљем Евролиге, изражава велико жаљење због немогућности да на терену одмјери снаге са спортским пријатељима из Лиона, али као и сви у време пандемије предност даје безбједности, и очувању здравља људских живота.

Истовремено, овим путем КК Црвена звезда мтс жели брз опоравак свим играчима, стручном штабу, члановима менаџмента Асвела који су позитивни на Цовид – 19, и нада се скором виђењу на спортским ривалима из Лиона, на терену у много бољим околностима - наводи се у саопштењу Звезде.

Преостало је само да Евролига региструје сусрет у наредним данима.

У истом проблему као Асвел био је Зенит, који је изгубио оба меча службеним резултатом 20:0 - против Басконије и Валенсије.