latinica  ћирилица
14/10/2020 |  18:01 ⇒ 18:02 | Аутор: СРНА

Тадић: Приоритети Тужилаштва трговина људима, изборне преваре, висока корупција

Главни тужилац БиХ Гордана Тадић данас је у свједочењу пред парламентарном истражном комисијом за утврђивање стања у правосуђу БиХ навела да су приоритети Тужилаштва у овом тренутку случајеви трговине људима, изборне преваре и високе корупције.
Гордана Тадић - Фото: РТРС
Гордана ТадићФото: РТРС

Говорећи пред члановима Привремене истражне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за утврђивање стања у правосудним институцијама БиХ, Тадићева је изнијела своја запажања о раду правосудних институција, те приједлоге који би, према њеном мишљењу, унаприједили стање у правосуђу.

Тадићева се заложила се за формирање апелационог суда, као врховног судског тијела на нивоу БиХ, те нагласила је потребно промијенити Закон о кривичном поступку с циљем поправљања положаја оштећеног коме би, у случају одлуке о обустављању истраге, требало бити омогућено да настави гоњење.

Комисија се, претходно, није изјашњавала о приједлогу главног тужиоца да на сједници Привремене истражне комисије не буде присутан члан Комисије против кога се пред Судом БиХ води поступак због кривичног дјела злоупотреба положаја или овлаштења, саопштено је из парламента.