latinica  ћирилица
14/10/2020 |  18:12 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Општина Србац на развојном путу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је општина Србац на развојном путу, те да је то постигнуто заједничким ангажманом локалне и републичких власти.
Жељка Цвијановић и Зора Видовић са Млађаном Драгосављевићем - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић и Зора Видовић са Млађаном ДрагосављевићемФото: СРНА

- Много је реализованих пројеката, али и много оних које су у припреми. Планови ове локалне заједнице су амбициозни и односе се на стварање све бољих услова за живот наших грађана - рекла је Цвијановић новинарима у Српцу.

Она је након састанка са руководством општине Србац нагласила да су најважнији пројекти изградња боље саобраћајне инфраструктуре, као и пројекти који се односе на утврђивање обала, односно заштиту од поплава.

- Влада Српске кроз своје програме учествује у свим тим капиталним пројектима. Осим тога, интересује нас и све што се односи на уређење школа и вртића. Срећна сам што видим да овдје има пројеката, да ће почети градња новог вртића, да се санирају школски објекти - поручила је Цвијановић.

Према њеним ријечима, видљиво је да је Србац у замаху.

- Наравно да остаје потреба да долазимо до нових инвеститора, али оно што је охрабрујуће када је у питању Србац јесте да су постојећи инвеститори проширили своје капацитете што аутоматски значи нова радна мјеста - нагласила је Цвијановић.

Она је поздравила најављени програм општине који се односи на обезбјеђивање станова за младе брачне парове, истичући да је то добар начин да се млади људи задрже у Српцу и ту граде будућност.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да је на састанку било ријечи о стању у овој локалној заједници, отвореним питањима и могућностима за рјешавање горућих проблема.

- Разговарали смо прије свега о инфраструктурним проблемима, реализацији капиталних инвестиција, могућности довођења инвеститора, отварању радних мјеста - навео је Драгосављевић.

Према његовим ријечима, локална управа је показала велику заинтересованост за рјешавање проблема негативне стопе наталитета, односно доношење мјера пронаталитетне политике, те да је ту потребна поммоћ републичких власти, која није изостала ни у претходном периоду.

Он је захвалио предсједници Српске за посјету, истичући да је данашња посјета од посебног значаја, јер Србац обиљежава Дан општине и крсну славу.

Цвијановић је прије састанка са руководством општине обишла изложбене штандове на сајму домаћих производа, који је поводом Дана општине, организован на централном тргу.