latinica  ћирилица
15/10/2020 |  07:36 ⇒ 11:01 | Аутор: dnevni avaz

Нове мјере у Кантону Сарајево: Нема изласка без маске, казне су високе

Због повећања броја заражених вирусом корона у Кантону Сарајево, Кризни штаб кантоналног Министарства здравства донио је јуче нове наредбе.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Ношење заштитних маски од данас је обавезно и на отвореном простору.

За провођење ове наредбе задужени су службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова КС, а казне за неношење маски у затвореном и на отвореном простору износе 500 КМ.

Заштитне маске нису обавезне само за спортисте на утакмицама и тренинзима, бициклисте, возаче аутомобила, мотора и електричних ромобила.

Према новој наредби дозвољено је окупљање не више од 30 особа у затвореном простору и не више од 60 на отвореном простору.

Наредбом је забрањена организација групних путовања за кориснике установа социјалне заштите на подручју Кантона Сарајево, а која организују установе социјалне заштите, и слично.

Наложено је свим основним и средњим школама у Кантону Сарајево да организују "клизни" распоред наставе за ученике и наставнике са почетком од 7.30 до 9.00 часова ради боље организације јавног превоза и избјегавања окупљања већег броја људи на једном мјесту у исто вријеме.

Нова наредба биће на снази до 31. децембра.