latinica  ћирилица
15/10/2020 |  08:49 ⇒ 08:49 | Аутор: АТВ

Пријава против Станивуковића због злоупотребе дјеце са потешкоћама у развоју?

Драшко Станивуковић, кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке хтио је да посјети тренинг центар дјеце са потешкоћама у развоју, због чега је реаговала Ана Котур Еркић која је поручила да је ово школски примјер искориштавања дјеце с инвалидитетом у политичке сврхе.
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net) -
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net)

Еркићева је на Фејсбуку објавила молбу Станивуковића да првог дана кампање посјети тренинг центар за дјецу са потешкоћама у развоју, поручивши да је Станивуковић већ пријављен за повреду права дјетета.

- Он је изразио жељу да учествује у једном тренингу, баш кад креће кампања, и да донесе симболичне "поклоне", који јако кокетирају са суптилним притиском - написала је Котур Еркић на Фејсбуку и наставила:

- Дјеца с потешкоћама углавном не могу сама да изразе став о оваквим питањима и не треба да их се пита за политичка гостовања, јер нису примјерена њиховом узрасту, зрелости и могућности учешћа. Родитељи, углавном, нису у могућности да се оваквом политичком лешинарењу супротстављају, јер им је ово један од ријетких прилагођених садржаја за дјецу. О политичким опцијама које имају - одлучују на изборима, не на тренинзима за дјецу. Па ни правни субјект није у потпуности крив - борба за вјетар у леђа је тешка, али морају да се ограде од оваквих манипулација и да родитеље питају за пристанак, а обавијесте - стоји у тексту.

Ана Котур Еркић је дипломирана правница, новинарка, блогерка и активисткиња и добитница бројних награда.