latinica  ћирилица
15/10/2020 |  10:39 ⇒ 10:44 | Аутор: СРНА

Сутра почиње предизборна кампања

Предизборна кампања за локалне изборе у БиХ званично ће почети сутра и трајати 30 дана, током којих ће се вршити обраћања политичких субјеката, као и емитовање плаћеног политичког оглашавања, саопштено је из Регулаторне агенције за комуникације.
Локални избори у Српској и ФБиХ - Фото: Screenshot
Локални избори у Српској и ФБиХФото: Screenshot

Из РАК-а напомињу да од дана расписивања до дана одржавања локалних избора 15. новембра постоји обавеза поштивања одредаба Изборног закона БиХ и Правилника о медијском представљању политичких субјеката.

Из РАК-а су прецизирали да се обавеза објављивања изборних активности током избора односи на све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија у БиХ.

Изборна ћутња почеће 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно 14. новембра у 7.00 часова и трајаће до њиховог затварања.

РАК је позвао све телевизијске станице да праћење предизборне кампање, односно изборне програме, у највећој могућој мјери учине приступачним лицима са оштећењем слуха, као и слијепим и слабовидим.

У програмима попут изборних хроника и политичких дебата, те непосредном обраћању политичких субјеката, препоручује се обезбјеђење тумачења на знаковни језик или титловање.