latinica  ћирилица
15/10/2020 |  12:03 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

"Станивуковић обмануо јавност, није се одрекао посланичке плате"

Кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић обмануо је јавност тврдњама да "волонтира" у Народној скупштини и да не прима плату за свој рад, подаци су из Парламента Републике Српске, пише портал banjaluka.net, а преноси СРНА.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Прије неколико дана, пишу, Станивуковић је у емисији "Политика и тако то", у продукцији бањалучке "РЕЦ продукције" говорио о свом посланичком ангажману, тврдећи да волонтира и да не узима оно што му припада у смислу плате и хонорара који треба да добије посланик.

Међутим, према подацима из Народне скупштине, Станивуковић не само да се није одрекао плате и хонорара, већ има статус професионалног народног посланика, чија су мјесечна примања око 2.550 КМ плус накнада за минули рад, пише портал banjaluka.net, а преноси СРНА.

Поред Станивуковића, како кажу у статусу професионалног посланика налази се још 42 посланика од њих укупно 83.

- Народни посланик Станивуковић нема никакву обуставу на плату у виду трајног налога, административне забране, нити било какав вид преусмјеравања личних примања на неки други рачун или у неке друге сврхе и прима редовну мјесечну плату у висини законом прописане плате професионалног посланика увећану за припадајући паушал у Парламенту Српске - наводи портал banjaluka.net, a преноси СРНА.

Према подацима, како наводе, из скупштинске службе, само један посланик од њих 83 има добровољну обуставу, а ријеч је о Крсти Јандрићу чији се дио плате преусмјерава за стипендирање студената.